Bejlek má první výhru na okruhu WTA !

V Madridu vyřadila členku TOP 50 Blinkovovou.

Sára Bejlek (18) na šestý pokus slaví premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje WTA. Česká teenagerka se dočkala na prestižní antukové akci v Madridu, kde při debutu na podniku kategorie WTA 1000 otočila zápas s 45. hráčkou světa Ruskou Annou Blinkovovou (25), připsala si nejcennější skalp a navázala na dvě výhry z kvalifikace.

Bejlek – Blinkovová 4:6, 6:3, 6:3

Sára Bejlek v Madridu na třetím ze čtyř letošních turnajů WTA a celkově pošesté v kariéře prošla kvalifikací a poprvé na ni dokázala navázat i výhrou v hlavní soutěži.

Po duelech se soupeřkami z chvostu TOP 100 Belgičankou Yaninou Wickmayerovou a Číňankou Zhaoxuan Bai našla recept i na 45. hráčku světa Annu Blinkovovou. O sedm let starší Rusku, která letos získala skalpy Jeleny Rybakinové, Jessicy Pegulaové, Caroline Wozniacké čí Karolíny Plíškové, zdolala 4:6, 6:3, 6:3.

Osmnáctiletá Češka v úvodu zápasu dvakrát nepotvrdila brejk, od stavu 3:1 prohrála i vinou série 10 ztracených míčků čtyři hry v řadě a byť měla čtyři brejkboly na vyrovnání, sadu už nezachránila. Od stavu 4:6 a 0:2 se ale do zkušenější soupeřky zakousla, už jen jednou zaváhala na podání a po 2 hodinách a 3 minutách proměnila první mečbol.

S členkou TOP 50 hrála Bejlek popáté a poprvé vyhrála set a nakonec i celý zápas. Jejím dosud nejcennějším skalpem byly výhry nad 78. hráčkami světa Nadiou Podoroskou z Argentiny (Colina 2023) a Alyciou Parksovou z USA (kvalifikace Australian Open 2023).

Zdroj: tenisportal.cz